Д-р Мария Монтесори За Асоциацията  
Частна детска градина

Частно основно училище

“”
Добре дошли
Частно основно училище
  “Д-р Мария Монтесори”
Творчество
 
Откъси от съчиненията - 'Какво е за мен моето училище?'
 

“Аз съм в това училище още от детската градина. И вече съм в седми клас, но всяка година с вълнение очаквам на 15 септември да дойда пак в моето училище. Смятам, че няма друго такова училище.”

Божидар – 7 клас


“Аз уча в училище, което дава хем радостта в детските очи, хем обогатява знанията на децата. В моето училище са най-усмихнатите и добри учители.”

Иванина – 7 клас


“Аз се казвам Ралица и ще ви разкажа за моето училище. То се казва “Д-р Мария Монтесори’. Аз много го харесвам, защото е огромно и има огромен двор. Аз си го представях да е по-малко и повече да се учи, но съм грешала. Тук срещнах много добри хора и съм тъжна, че ще се разделя с тях, когато го напусна.

През пролетта аз мога да се разхождам сред цъфнали дървета и цветя, а през зимата мога да си взема шейна и да се пързалям. Без проблем мога да играя баскетбол, футбол или волейбол, защото има четири игрища. Ако огладнея, има три барчета, плюс това има закуска, обяд и следобедна закуска.

В училище учителите са много мили. Те учат по схемата хем да ни е забавно, хем да научим нещо важно.”

Ралица – 7 клас


“Смятам, че моето училище е едно от най-добрите училища. То ми предоствя много възможности. Тук всеки може да открие себе си. Училището ни дава уникални възможности – да научим езици, да се занимаваме с творчество, да спортуваме.”

Райка – 8 клас


“Съвсем спокойно мога да нарека своето училище моят втори дом. Аз прекарвам голяма част от деня си тук. Училището ми предоставя възможност да контактувам с интелигентни преподаватели, да се развивам в областите, в които се чувствам най-уверен, а някой ден трудът и времето, прекарано в училище, ще се отразят в моя полза чрез реализацията в живота.”

Васил – 8 клас


“Моето училище се казва “Д-р Мария Монтесори”. Това е най-хубавото училище в града. Има огромен двор, намира се на едно от най-хубавите места в София – Горна баня. Тук въздухът и климатът са различни, защото е между Витоша и Люлин планина.

Когато в София е мъгливо, прозорците на моето училище са огрени от слънцето.”

Петко Михайлов - 7 клас


“Моето училище носи името на д-р Мария Монтесори – световноизвестен лекар, педагог, и психолог. Д-р Монтесори е създала възпитателен метод, основан върху свободното развитие на детето в естествена среда.

Тук се чувствам сигурна и защитена, защото съм в приятна обстановка, но с правила. А те се спазват и от нас, децата, и от възрастните.

Всеки ден в училището е прекрасен. Тук се срещам с приятелите и с преподавателите – приятни, мили, забавни и много умни.

Ученическият съвет решава важни въпроси, свързани с благотворителност, изложби, украса и други.

Един учебен ден минава много приятно.

А най-интересни са часовете по интереси.”

Милена – 7 клас

Designed by GSP1900 Ltd.